psycholoog Zijerveld vertrekt bij Almere City FC

In opspraak geraakte Almere-psycholoog vertrekt: 'Wat een rit is dit geweest'

27 mei om 12:57
Laatste update: 27 mei om 15:22

Almere City en Annemieke Zijerveld gaan niet met elkaar door. Dat meldt de veelbesproken clubpsycholoog via haar social media-kanalen.

Zijerveld trekt na twee seizoenen bij Almere City de deur achter zich dicht. 'Wow, wat een rit is dit geweest en wat zijn er geweldige herinneringen gemaakt', schrijft de psycholoog op X. 'Toen ik twee seizoenen geleden naar Almere City kwam, had de ploeg het moeilijk in de Eerste Divisie. Nu is de ploeg in de Eredivisie gebleven op de prachtige plek nummer 13.'

Nadat Zijerveld bij het radioprogramma De Perstribune opvallende uitspraken deed over toenmalig Ajax-coach Maurice Steijn, was de clubpsycholoog voor even middelpunt in de Amsterdamse chaos. "Het gedrag stoort mij het meeste. Ik zie heel zwak leiderschap. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag", klonk het destijds. Door de uitspraken van Zijerveld kwam de relatie tussen Hedwiges Maduro en Maurice Steijn onder hoogspanning te staan. Maduro was assistent bij de Hagenaar en werd vorige zomer overgenomen van Almere City. Komend seizoen staat Maduro als hoofdtrainer voor de groep bij de club.

De uitspraken van Zijerveld zorgde ervoor dat ze tijdelijk niet meer op de bank zat bij wedstrijden van Almere City. Later keerde ze weer terug naast Alex Pastoor en co..