Wanneer sluit de zomerse transferperiode in Nederland?

Wanneer eindigt de zomerse transferperiode in Nederland?

30 mei om 10:00

De competities zitten erop en dus kunnen de trossen los op de transfermarkt. Wanneer sluit de zomerse transferperiode in Nederland? VoetbalPrimeur zet de belangrijkste data op een rij.

De zomerse transferwindow sluit op maandag 2 september om 23.59 uur in Nederland. In Engeland, Duitsland en Spanje sluit de transfermarkt op hetzelfde moment. In België is het nog mogelijk om tot en met vrijdag 6 september versterkingen te halen voor het nieuwe seizoen, terwijl in Italië de transferperiode slechts loopt tot en met zaterdag 31 augustus.

Wanneer opent de zomerse transferperiode in Nederland?

In tegenstelling tot enkele andere landen gaat de zomerse transferperiode in Nederland op maandag 17 juni officieel open. In Engeland is het al op 14 juni raak, terwijl de Belgische transferwindow begint op zaterdag 15 juni. In Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje hebben ze langer geduld nodig, want daar begint de zomerse transferperiode pas op maandag 1 juli.

Voor de Nederlandse clubs is het dus mogelijk om tussen maandag 17 juni en maandag 2 september versterkingen te halen voor aankomend seizoen. In deze periode is het voor de ploegen uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie toegestaan om spelers te kopen, verkopen, huren of verhuren.