Twee aanhoudingen bij FC Utrecht, meerdere agenten gewond

Meerdere agenten gewond na rellen in Utrecht: 'Mag nooit een excuus zijn'

27 mei om 13:55
Laatste update: 27 mei om 15:12

Meerdere agenten raakten zondagavond gewond bij de rellen na afloop van FC Utrecht-Go Ahead Eagles (1-2). De politie verrichtte twee aanhoudingen, nadat fans van de Domstedelingen de confrontatie zochten. Burgemeester Sharon Dijksma spreekt van een smet op een succesvol seizoen.

Een groep fans van FC Utrecht gooide na afloop van het duel buiten het stadion met stenen, putdeksels en fietsen naar agenten. Een agent raakte dusdanig gewond dat hij of zij naar het ziekenhuis moest. Andere agenten zijn ter plekke verzorgd. Burgemeester Dijksma van Utrecht kondigde een noodbevel af, waarna de ME charges uitvoerde om de rellen tot een einde te brengen. 'Teleurstelling om sportieve prestaties mag nóóit een excuus zijn om je zo te misdragen', schrijft Dijksma.

FC Utrecht-directeur Thijs van Es verafschuwde het gedrag van de relschoppers na afloop van het duel. "Het zorgt voor grote irritatie en frustratie", liet Van Es weten tegenover ESPN. "We nemen er fors afstand van en zullen met de politie en het Openbaar Ministerie bekijken welke straffen nodig zijn."

Van Es vermoedt dat er kaarten voor het duel onderhands doorverkocht zijn. Supporters die een kaart kochten moesten zich met naam en identiteitsbewijs registreren. Alles is volgens de directeur vastgelegd en er zal een analyse gemaakt worden van de incidenten. Het vaststellen van de identiteit vormt mogelijk een probleem.