Elia haalt fors uit naar Perez na heftig voorval

Elia haalt fors uit na heftig voorval met Perez: 'Afbranden kunnen ze, maar excuses aanbieden..'

27 mei om 17:15

Eljero Elia heeft in de Youtube-talkshow Bij Andy Thuis uitgehaald naar analist Kenneth Perez. De oud-voetballer van onder andere Feyenoord deelt een voorval, waarbij de ESPN-analist hem beoordeelde zonder te weten van een heftige situatie.

Elia is bezig met een documentaire over zijn leven en daarin vertelt hij over een heftige periode in zijn leven: de ziekte van zijn dochter. "Voor de documentaire hebben ze ook minder leuke stukken gefilmd. Mijn dochter lag in het ziekenhuis, op de intensive care. Zij had het Kawasaki virus." Het virus waar de dochter van Elia aan leed is erg zeldzaam en komt maar bij drie op de 100.000 mensen voor.

Na een specifieke wedstrijd wilde Elia direct naar zijn dochter in het ziekenhuis en toen ontstond een voorval met Perez. "Dan weet je dat je naar het ziekenhuis moet en ren je van het veld naar binnen, maar dan loopt Perez je gewoon belachelijk te maken. Hij zei: 'Die arrogante Eljero, hij is boos omdat hij wissel staat en is gelijk naar binnen gerend'." Elia sprak daarna nooit meer met de analist.

De situatie is Elia altijd bijgebleven en de oud-buitenspeler vindt het het ergst dat Perez nooit meer naar hem is toegekomen. "Hij zei dat, maar hij wist helemaal niet wat er aan de hand was. En excuses aanbieden, dat kunnen ze dan niet. Dat is iets dat me altijd heeft geraakt, hij heeft nooit zijn excuses aangeboden. Afbranden kunnen ze heel goed, maar vervolgens excuses aanbieden, vertikken ze."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: