Bosschaart over de kansen van Oranje op het EK

'Oranje maakt, verbazingwekkend, misschien wel kans op de eindzege op het EK'

28 mei om 09:45

Pascal Bosschaart heeft hoge verwachtingen van het Nederlands elftal op het EK. In Studio Oranje, de podcast van VoetbalPrimeur, stelt de assistent-trainer van FC Dordrecht dat het niet ondenkbaar is dat Oranje er met de eindzege vandoor gaat.

De eerste internationals verzamelden zich maandag in Zeist. Ook bij Bosschaart begint het EK te leven. "Of we een serieuze kans op de eindzege hebben? Heel verbazingwekkend, misschien wel, ja", zegt hij. "Als je naar alle namen kijkt en ziet hoe ze dit seizoen gepresteerd hebben - ook Europees gezien - dan vind ik dat we een hele goede selectie hebben. Er zijn een hoop jongens die op een hoog niveau spelen."

Waar Bosschaart enthousiast is over de kansen van Oranje, begrijpt hij dat het algehele gevoel in Nederland minder positief is. "In de laatste interlandperiodes was het niet fantastisch. Ik snap wel dat Nederland sceptisch is, maar een eindtoernooi is altijd anders", aldus de voormalig jeugdinternational. "Daar moet je ingroeien. Als dat lukt, zie ik ze ver komen met deze selectie. Als outsider erheen gaan is niet eens slecht."

Bosschaart beseft dat bondscoach Ronald Koeman nog een puzzel te leggen heeft. "We hebben toppers in de selectie, absoluut. Alleen, nu moet je er een team van maken."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: