'Leverkusen strikt Garcia van Girona'

'Leverkusen betaalt 15 miljoen voor sterspeler La Liga-verrassing Girona'

28 mei om 09:34

Aleix Garcia moet de eerste zomeraankoop worden van Bayer Leverkusen. De 26-jarige Spaanse middenvelder heeft al een akkoord bereikt met de Bundesliga-kampioen over een meerjarig contract, melden Sky Sport en Kicker.

Garcia was dit seizoen steunpilaar en aanvoerder bij Girona. Met de Catalanaanse ploeg gooide hij hoge ogen in La Liga door verrassend als derde te eindigen. Zelf tekende hij voor drie goals en zes assists in 37 competitieduels. 

Garcia ligt nog tot medio 2026 vast, maar Girona staat machteloos door een transferclausule. De enkelvoudig Spaans international kan deze zomer voor vijftien miljoen euro worden losgeweekt. In januari toonde FC Barcelona interesse, maar een transfer kwam toen niet van de grond. Nu gaat Leverkusen met hem aan de haal. Beide partijen zijn het zo goed als eens over een langlopende verbintenis, schrijven de Duitse media.

In de BayArena gaat Garcia spelen onder zijn succesvolle landgenoot Xabi Alonso. Hij moet zich richten op de twee controlerende posities op het middenveld. Granit Xhaka, Robert Andrich en Exequiel Palacios zijn de andere opties.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!