Slechtnieuwsgesprek in Zeist: dit zijn de vier EK-afvallers bij Oranje

Slechtnieuwsgesprek in Zeist: dit zijn de vier EK-afvallers bij Oranje

29 mei om 15:35
Laatste update: 29 mei om 15:40

Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van Oranje voor het EK bekendgemaakt. Het maximum van 26 spelers is geselecteerd, waardoor vier spelers buiten de boot vallen. Dit zijn de afvallers.

Marten de Roon (42 interlands)
De afwezigheid van De Roon is geen verrassing. Maandag maakte hij al bekend dat het EK aan zijn neus voorbij gaat. De middenvelder van Atalanta Bergamo is niet op tijd hersteld van een blessure die hij twee weken geleden opliep in de finale van de Coppa Italia tegen Juventus (1-0 verlies).

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

De Roon (33) ging toen in tranen van het veld, wetende dat hij de finale van de Europa League moest missen. Daarin was zijn Atalanta met 3-0 te sterk voor Bayer Leverkusen. De Roon hoopte op tijd weer fit te zijn voor het EK met Oranje, maar daar moet nu een streep doorheen.

'Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een week in mijn carrière of leven heb gehad met zoveel ups en downs', aldus De Roon op X. 'De Coppa Italia verloren, de Europa League-finale niet kunnen spelen, maar het toernooi wel winnen. In die laatste euforische staat heb ik veel tijd doorgebracht met de medische staf: het blijkt dat ik niet mee kan doen aan het EK.'

Quinten Timber (1 interland)
Net als broer Jurriën moet Quinten Timber het EK voor de televisie volgen. Dat de Feyenoord-middenvelder niet is opgenomen in de definitieve selectie, is na de afgelopen dagen ook geen verrassing meer. Hij worstelt met zijn fitheid en trainde woensdag opnieuw individueel. 

Door zijn ijzersterke ontwikkeling bij Feyenoord leek Timber eerder juist nog aanspraak te maken op een Oranje-oproep. Voorlopig blijft zijn teller op één interland staan en kan hij samen met zijn broer vakantie vieren.

Nick Olij (nul interlands)
In Qatar verraste Louis van Gaal alles en iedereen met een basisplaats voor Andries Noppert op het EK. Dat scenario zal ook door het hoofd van Olij hebben gespookt, maar een nieuw Oranje-sprookje blijkt vooralsnog een brug te ver. De doelman van Sparta Rotterdam heeft de cut niet gehaald. Koeman geeft de voorkeur aan Bart Verbruggen, Mark Flekken en Justin Bijlow.

"Ik zit niet in de positie om ervan uit te gaan dat je zomaar even bij de selectie zit", toonde Olij zich deze week al realistisch bij RTV Rijnmond. "Ik heb al vanaf het begin aangegeven dat het niet normaal moet zijn dat je vanuit een club als Sparta bij Oranje zit." Wel was hij 'supertrots'. "Dit is een mooie erkenning en beloning voor datgene dat je al twee jaar laat zien."

Voor Olij is er nog een sluiproute naar het EK: keepers mogen tot de tweede groepswedstrijd van een land worden vervangen.

Ian Maatsen (nul interlands)
Ook Maatsen kan zijn zomervakantie boeken. Althans, na aanstaande zaterdag. Dan speelt hij met Borussia Dortmund in de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Verwacht wordt dat hij aan de aftrap staat, maar Koeman is niet voldoende overtuigd geraakt om de 22-jarige vleugelverdediger te selecteren.

Dortmund huurt Maatsen sinds de winterstop van Chelsea. Dat is een voltreffer gebleken. Maatsen speelt vrijwel alles en leek een serieuze kandidaat om Quilindschy Hartman te vervangen. Koeman geeft echter de voorkeur aan Daley Blind en Micky van de Ven, die ook als wingback uit de voeten kunnen.

Deze zomer lijkt Maatsen voor 40 miljoen euro naar een nieuwe club te verkassen. Dortmund heeft goede papieren om hem definitief in te lijven, maar ook Bayern München zou in de race zijn. Hij speelde nog nooit een interland voor Oranje.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)