Spectaculaire handhaving levert Vitesse tonnen op

Sensationele handhaving in Duitsland levert Vitesse bonus op

28 mei om 12:19
Laatste update: 28 mei om 13:09

Vitesse kan een bonus verwachten door de sensationele handhaving van VfL Bochum. De Arnhemmers ontvangen tonnen voor de transfers van trainer Thomas Letsch en speler Maximilian Wittek, wat in de crisistijd van de club zeer welkom is.

VfL Bochum dwong maandagavond via een comeback in de play-offs handhaving af in de Bundesliga. Na een 3-0 thuisnederlaag tegen Fortuna Düsseldorf, wonnen ze de return met 0-3 om daarna de strafschoppen als beste te nemen.

Vitesse krijgt hierdoor een mooie premie, meldt De Gelderlander. Deze bonus ontvangen ze dankzij de onderhandelingen van technisch directeur Benjamin Schmedes met de Duitse club. De transfer van Letsch levert het meeste op voor Vitesse. Hij vertrok in september 2022 naar Bochum voor een half miljoen euro, met extra bonussen voor handhaving in twee seizoenen. Vitesse kreeg vorig jaar al bijna 5 ton en ontvangt nu ook de tweede premie. De Duitser werd afgelopen april ontslagen, maar door contractuele afspraken ontvangt Vitesse ook de tweede premie.

Maximilian Wittek's transfer naar Bochum levert ook een bonus op, gebaseerd op gespeelde wedstrijden en handhaving. Vitesse kan deze inkomsten goed gebruiken om de proflicentie veilig te stellen en een schuld van 18,9 miljoen euro weg te werken. Voor 15 juni moet Vitesse een dekkende begroting bij de KNVB indienen om de licentie te behouden.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: