Van Gastel prijst 'bierbrouwer' van NAC: "Ik waardeer hem enorm, dat weet hij wel"

Opmerkelijke onthulling bij NAC: 'Eén van de issues die wij hadden...'

28 mei om 22:52

Jean-Paul van Gastel heeft een boekje opengedaan over het knotsgekke seizoen dat hij beleeft met NAC Breda. Aanvankelijk lukte het de trainer niet om een team te smeden van zijn selectie, totdat de play-offs aanbraken. Van Gastel steekt ook de loftrompet over 'bierbrouwer' Jan Van den Bergh.

NAC zat het in de reguliere competitie in de hoek waar de klappen vielen. De Parel van het Zuiden kwalificeerde zich als nummer acht maar net voor de play-offs, maar staat nu met anderhalf been in de Eredivisie na de 6-2 overwinning op Excelsior. "Die intentie hebben we natuurlijk de hele competitie gehad, maar dat is er door verschillende omstandigheden niet uit gekomen", zegt Van Gastel over het goede spel van zijn ploeg in de play-offs bij ESPN.

"Eén van de issues die wij hadden, was dat we moeite hadden met het vormen van een team", onthult de trainer van NAC. "Hoe dat kwam? Daar hebben we heel veel gesprekken over gevoerd en veel tijd in geïnvesteerd met die jongens. Toen we begonnen aan de play-offs, zette iedereen de knop ineens om. Iedereen gaat volle bak en wat we al die tijd getraind hebben, komt er nu ineens uit. We hebben alles uit de kast gehaald, om dingen te bespreken en de teamontwikkeling te helpen. Dat was een lang traject. In de play-offs zie je ineens wat ze met elkaar kunnen bewerkstelligen."

Vervolgens wordt Van Gastel nog gevraagd naar Van den Bergh: verslaggever Hans Kraay junior noemt de Belg 'geen koekenbakker', nadat hij als centrale verdediger goed was voor een goal en een assist tegen Excelsior. "Nee, een bierbrouwer", grapt Van Gastel. "Jan is een zeer volwassen, goed voetballende centrale verdediger. Jan heeft het fantastisch gedaan: hij heeft een heel stabiel seizoen gehad en is één van onze sterkhouders. Ik waardeer hem enorm, dat weet hij wel."