Brobbey traint samen met Bergwijn voor Oranje

'Ik heb vorige week doorgetraind met Bergwijn, gewoon voor onszelf'

29 mei om 07:04
Laatste update: 31 mei om 09:38

Brian Brobbey heeft na het einde van het Eredivisie-seizoen geen korte vakantie genomen. Voor de spits van Ajax zich afgelopen maandag moest melden bij het Nederlands elftal, trainde hij individueel met ploeggenoot Steven Bergwijn.

Brobbey erkent dat hij het voorbije seizoen een ontwikkeling heeft doorgemaakt. Waar hij eerder vrijwel altijd voor het eind van de wedstrijd naar de kant werd gehaald, speelde de spits dit seizoen vaker de volle negentig minuten. "Af en toe waren er wel pijntjes. Maar mijn lichaam is gewend geraakt aan veel wedstrijden in korte tijd", zegt hij tegen NU. "Ik heb vorige week ook doorgetraind, al waren we al klaar met Ajax. Samen met Steven Bergwijn, gewoon voor onszelf. Ik voel me nu fit, voel me top."

In Zeist hoopt Brobbey een plek in de definitieve EK-selectie af te dwingen. Mede door een blessure in de laatste interlandperiode speelde hij tot dusver pas één interland. Bij Oranje wil Brobbey de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. "Ik train hier met jongens uit de Premier League, daar wordt sneller gehandeld dan in de Eredivisie. Dat maakt mij scherper. Ik wil ook op dat niveau komen. Ja, ik heb zin om goals te maken. Het moet een succesvol toernooi worden."

Zijn enige interland speelde Brobbey in oktober vorig jaar tegen Griekenland. Op het EK zal hij moeten concurreren met Memphis Depay en Wout Weghorst.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: