Jan van den Bergh over zege NAC op Excelsior

Ludieke excuses richting aanhang: 'We moeten sorry zeggen voor eerste 38 duels'

29 mei om 07:22

Jan van den Bergh, verdediger van NAC Breda, beseft nog niet helemaal waar de club mee bezig is in de play-offs. De Brabanders staan met anderhalf been in de Eredivisie, nadat er een mokerslag werd uitgedeeld aan Excelsior (6-2).

"Dit is een nieuw hoogtepunt in deze play-offs. Zo'n avond heb ik als voetballer nog nooit meegemaakt", zegt Van den Bergh, die één keer trefzeker was tegen Excelsior, tegen ESPN. Mede door twee rode kaarten voor de Kralingers kon NAC uitlopen naar zo'n grote uitslag. "Hoe de supporters er vanaf minuut één achter gingen staan, was waanzin. Dat duwde ons naar voren."

NAC eindigde in de Keuken Kampioen Divisie als nummer acht. Waar het seizoen wisselvallig verliep, komt de ploeg nu tot leven. "We zijn een play-offploeg", lacht Van den Bergh. "Ik denk dat wij ons als groep moeten excuseren voor de eerste 38 wedstrijden, als we brengen wat we de laatste vijf wedstrijden brengen. Ik denk dat dit is wat ze willen zien. Dat hoor je ook duidelijk."

Zondag spelen Excelsior en NAC in Rotterdam de return. Als NAC de riante voorsprong niet uit handen geeft, keert de club na vijf seizoenen terug in de Eredivisie.