Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk had het wel geweten: 'Ik had Bijlow thuisgelaten'

Keeperskeuze Koeman gekraakt: 'Ik had Bijlow thuisgelaten en Olij meegenomen'

29 mei om 17:44
Laatste update: 29 mei om 18:12

Jeroen Rijsdijk had het wel geweten als hij bondscoach van het Nederlands elftal was geweest. De trainer van Sparta Rotterdam had niet Justin Bijlow, maar Nick Olij meegenomen naar het EK als een van de drie keepers van Oranje.

"Ik vind dat Nick echt een enorme winnaar is in alles wat hij doet", vertelt Rijsdijk bij RTV Rijnmond. "Hij brengt ook een soort tegengeluid. Hij is allesbehalve een ja-knikker. Dat vind ik super mooi. Hij geeft het aan als het hem niet zint."

Durft Olij dat ook tussen de 'grote mannen' van Oranje? "Dat denk ik wel, maar dat is altijd even wennen. Nick is een enorm gewaardeerde kracht op het veld als keeper, maar ook als mens in de selectie."

Rijsdijk is dan ook stellig over de keeperskeuze van Koeman. "Ik zou Bijlow niet meenemen. Hij heeft een hele tijd niet gekeept en heeft het ritme niet. Dus ik zou Nick meenemen, maar dat zeg ik lekker als Spartaan", sluit Rijsdijk af met een knipoog."

De woorden van Rijsdijk hebben bij Koeman geen luisterend oor gevonden. De bondscoach van het Nederlands elftal neemt Justin Bijlow, Mark Flekken en Bart Verbruggen mee naar Duitsland. Olij valt dus buiten de boot.