Zetterer in belangstelling Manchester City

'Megatransfer in verschiet: Man City gaat voor voormalig PEC-doelman'

30 mei om 09:33
Laatste update: 30 mei om 13:56

Michael Zetterer, voormalig doelman van PEC Zwolle, kan deze zomer een megatransfer maken. BILD meldt dat Manchester City de 28-jarige keeper wil overnemen van Werder Bremen.

Zetterer stond tussen 2019 en 2021 onder de lat bij PEC, waar hij in die periode 34 wedstrijden keepte. Het afgelopen seizoen was hij de nummer één bij Werder, dat als negende eindigde in de Bundesliga. Nu heeft City zijn oog laten vallen op Zetterer, klinkt het. De sluitpost ligt nog tot medio 2027 vast bij Werder, toch kunnen de Duitsers niet hoog in de boom gaan zitten.

In het contract van Zetterer is een afkoopclausule opgenomen. Deze moet wel vóór juli worden getriggerd, daarna kan Werder vragen wat het wil. De hoogte van die clausule is niet bekend. Als City toe wil slaan, doen de Engelsen er goed aan om voor 30 juni een akkoord te bereiken met de Duitse doelman. The Citizens hebben onder de lat Ederson, Stefan Ortega en Scott Carson onder contract. De kans bestaat dat Ederson vertrekt uit Manchester.

Zetterer keept sinds 2015 bij Werder. Daar was hij lang geen eerste keus. De Duitsers verhuurden hem achtereenvolgens aan SK Austria Klagenfurt en PEC. Pas sinds dit seizoen is hij de eerste keeper van Werder. Hij won de concurrentiestrijd van Jiri Pavlenka.