Ten Hag gebruikte motivatie-video's voor FA Cup-finale

The Athletic: Ten Hag motiveerde United-spelers voor finale met bekende filmspeech

30 mei om 15:03
Laatste update: 30 mei om 15:08

Erik ten Hag heeft in aanloop naar de FA Cup-finale het nodige uit de kast getrokken om de spelers van Manchester United op scherp te krijgen. De manager heeft zijn selectie een video laten zien waarin iemand die in Afghanistan heeft gediend haar verhaal deed, en haalde er ook een fameuze speech van acteur Al Pacino bij. 

The Athletic weet dat Ten Hag een week voor de FA Cup-finale op zoek is gegaan naar manieren om zijn spelers te prikkelen. Toen hij in gesprek raakte met een vrouwelijke collega die in Afghanistan heeft gediend, raakte hij geïnspireerd. De Nederlander vroeg de vrouw in kwestie, die heeft moeten vechten voor haar leven, een video op te nemen. Die heeft Ten Hag vervolgens afgespeeld in de kleedkamer van United. 

De oud-trainer van Ajax hoopte dat zijn spelers er lessen over teamgevoel en eensgezindheid uit zouden trekken. Daar bleef het overigens niet bij. The Athletic meldt ook dat assistent-trainer Mitchell van der Gaag zijn steentje bij heeft gedragen aan het motiveren van de spelersgroep. Hij heeft tijdens een tactische bespreking een motivatiespeech van Al Pacino uit de bekende sportfilm Any Given Sunday laten zien. Tussendoor waren foto’s van het United onder Ten Hag te zien. 

Mogelijk hebben de video’s de United-spelers aangespoord om net wat meer te geven. The Red Devils wonnen immers met 1-2 van grote favoriet Manchester City.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: