Nijhuis kondigt wijziging spelregels Eredivisie aan

Nijhuis kondigt langverwachte wijziging spelregels Eredivisie aan: 'Net besloten'

30 mei om 17:05

Een rode kaart in combinatie met een penalty zal volgend seizoen minder voorkomen in de Eredivisie. Dat meldt arbiter Bas Nijhuis op Radio 538. Een regelwijziging zorgt hierbij voor een mildere straf.

Nijhuis vertelt dat woensdag gesproken is over de regels rond hands in de zestien meter. "Wij zijn gisteren toevallig in Zeist geweest en toen is dat besproken. Ik heb gisteren te horen gekregen dat voor volgend seizoen een spelregelwijziging is, dat die triple punishment eraf gaat. Of hij moet hem er echt uitduiken met de hand. Als iemand hands maakt is het vanaf volgend seizoen geel en een strafschop, dus dat gaat inderdaad veranderen. Eindelijk zou ik zeggen."

Arbiter Nijhuis kreeg de vraag van 538, naar aanleiding van de wedstrijd tussen NAC en Excelsior. Daar vond in de openingsfase van de wedstrijd eenzelfde incident plaats, waardoor de Kralingers met tien man verder moesten en ook nog eens een strafschop tegen kregen. De regel rond de zware straf voor hands in de zestien meter was al vaker onderwerp van gesprek en dus heeft de KNVB besloten tot actie over te gaan.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: