Excellerende Omgba blijft mogelijk bij NAC

NAC-parel mogelijk langer in Breda door promotie: 'Kans is er zeker'

31 mei om 07:36

NAC Breda staat door de stunt tegen Excelsior met één been in de Eredivisie en dat kan ook gevolgen hebben voor de toekomst van Aimé Omgba. Voor de excellerende aanvallende middenvelder is het een optie om langer te blijven als de Brabanders promoveren.

Omgba opende dinsdag de score voor NAC tijdens de 6-2 zege op Excelsior. Het was zijn achtste doelpunt van het seizoen. Daarnaast gaf hij nog eens zes assists. De technicus werd in de wandelangen al gelinkt aan AZ, Anderlecht en vooral OH Leuven. Zelf sluit hij een langer verblijf in Breda echter niet uit, zeker niet als de Parel van het Zuiden promoveert. "Die kans is dan zeker aanwezig ja", beaamt hij in BN DeStem.

Wedden

Meer odds
  • logo

    FC Groningen

  • logo

    NAC Breda

Omgba geniet ondertussen met volle teugen van de play-offs. "We hebben een goede uitgangspositie gecreëerd om naar de Eredivisie te gaan. Met dank aan het publiek. Ze duwen ons naar de goal. Dat is echt geweldig. Ze zijn meer dan een twaalfde man voor ons. Altijd als we achter staan of minder in de wedstrijd zitten, duwen ze ons naar voren. Dan krijg je een gevoel dat je nog harder wil gaan, zeker ook voor deze supporters. Dat is onbeschrijfelijk. Wij zijn hen heel dankbaar."

NAC komt bovendien precies op het juiste moment op stoom. "We pieken op het juiste moment. Blijkbaar heeft het zo moeten zijn. We weten niet precies waar het aan ligt. Dat de kwaliteit altijd aanwezig is geweest, dat heb je soms teruggezien in wedstrijden. Nu komt alles eruit."