Maatsen nog in onzekerheid over Chelsea-toekomst

Maatsen nog in onzekerheid: 'Niets te bewijzen aan Chelsea'

31 mei om 07:58

Ian Maatsen staat met Borussia Dortmund in de finale van de Champions League, maar hij heeft nog geen idee welke plannen Chelsea met hem heeft. De 22-jarige linksback hoorde nog niets van zijn Engelse broodheer, vertelt hij aan ESPN.

Dortmund wil Maatsen graag behouden, maar lijkt niet te kunnen voldoen aan de vraagprijs van Chelsea. Naar verluidt verlangt de Premier League-topclub een transfersom van 35 miljoen pond, omgerekend ruim veertig miljoen euro.

Maatsen wacht ondertussen nog op duidelijkheid van Chelsea over zijn toekomst op Stamford Bridge. Voor hij aan Dortmund werd verhuurd verlengde hij zijn contract bij The Blues tot medio 2026. "In de afgelopen weken? Nee. Nee, nog niet”, reageert Maatsen op de vraag van ESPN of hij contact heeft gehad met Chelsea. "Ik denk dat ik nog steeds een contract heb en na de zomer gaan we beslissen waar mijn toekomst ligt. Voor nu richt ik me alleen op de Champions League-finale."

De Nederlandse vleugelverdediger staat zaterdag met Dortmund tegenover Real Madrid op Wembley. Iets waar Chelsea dit seizoen alleen maar van kon dromen. "Nee ik heb niets te bewijzen aan Chelsea. Ik moet gewoon iets doen om mezelf te bewijzen. Ik kwam hier om mezelf te bewijzen dat ik op het hoogste niveau kan spelen en dat is wat ik nu doe."

Ondanks zijn goede spel bij Die Borussen werd Maatsen door bondscoach Ronald Koeman niet opgenomen in de selectie van Oranje voor het EK.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: