Ouders Maatsen reageren op EK-absentie

Ouders Maatsen reageren op EK-absentie: 'Hij is teleurgesteld'

30 mei om 07:03

De ouders van Ian Maatsen hebben gereageerd op het besluit van bondscoach Ronald Koeman om hun zoon niet in de definitieve selectie voor het EK op te nemen. De linkervleugelverdediger kreeg het nieuws woensdagochtend te horen van de keuzeheer.

Oranje werkte van maandag tot en met woensdag een trainingsstage af in Zeist. Maatsen was daar niet bij, aangezien hij zich met Borussia Dortmund voorbereidt op de Champions League-finale. Via FaceTime deelde Koeman het nieuws. "Het was een uurtje of 08.30 uur. Koeman heeft hem duidelijk gemaakt waarom hij deze keuze heeft gemaakt, dat was duidelijk voor Ian", vertelt Wendy Maatsen op SBS6.

"Hij was wel teleurgesteld, maar het hoort ook bij de sport", vult vader Edward Maatsen aan. "Ik zeg altijd: we zijn een reis begonnen en het einde daarvan is nog niet in zicht." Maatsen senior beseft dat zijn zoon nog een hele carrière voor zich heeft. "Dat gaat allemaal wel komen in de toekomst, hij is nog maar 22."

Hoewel Maatsen geen EK speelt, mag hij zich wel opmaken voor de finale van de Champions League. Op 1 juni staat Dortmund tegenover Real Madrid in de eindstrijd. "Onbeschrijfelijk", oordelen zijn ouders, die erbij waren toen Dortmund ten koste van Paris Saint-Germain de finale bereikte. "Na de wedstrijd renden we naar beneden, dat was echt een heel mooi moment. Toen zei Ian: ik kan het niet bevatten, ik ga naar de finale."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: