Enzo Maresca is de nieuwe manager van Chelsea

Chelsea strikt manager van promovendus en heeft opvolger van Pochettino binnen

3 juni om 16:02
Laatste update: 3 juni om 16:06

De overgang van Enzo Maresca naar Chelsea is in kannen en kruiken. De Londenaren nemen de manager over van het gepromoveerde Leicester City. De Italiaan tekent een contract voor minimaal vijf seizoenen bij de Engelse grootmacht.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de bevestiging is nu daar: Maresca staat de komende jaren aan het roer bij Chelsea. De Londenaren namen na het einde van het seizoen verrassend afscheid van Mauricio Pochettino en waren sindsdien op zoek naar een opvolger. Namen als Roberto De Zerbi en Kieran McKenna passeerden de revue, maar als snel werd duidelijk dat de keuze op Maresca zou vallen.

Chelsea wil met het langdurige contract zorgen voor stabiliteit binnen de club. In het vijfjarige contract staat een optie voor nog één jaar staan. De Londenaren versleten in de laatste vier jaar vier coaches en dat wil eigenaar Todd Boehly voorkomen. Maresca mag van Chelsea liefst zes assistenten meenemen. Een van die assistenten is voormalig Chelsea-doelman Willy Caballero.

Maresca maakte afgelopen seizoen indruk door een jaar na de degradatie uit de Premier League direct weer te promoveren. Met 97 punten werd hij kampioen van het Championship. De Italiaan is wel relatief onervaren. De 44-jarige manager coachte pas 67 duels als hoofdtrainer.

"Het is droom voor elke coach om manager van Chelsea te worden, een van de grootste clubs ter wereld", zegt Maresca op de clubsite. "Om die reden heb ik heel veel zin in deze uitdaging. Ik kijk ernaar uit om met een talentvolle spelersgroep en staf te werken."