'Mourinho bereikt akkoord met Fenerbahçe'

'Mourinho bereikt akkoord met Fener en wordt nieuwe trainer van Tadic'

31 mei om 09:27
Laatste update: 31 mei om 10:19

José Mourinho wordt de nieuwe trainer van Fenerbahçe. De Portugees gaat een tweejarig contract tekenen bij de club van Dusan Tadic, Ferdi Kadioglu en Jayden Oosterwolde, meldt Gianluca Di Marzio.

Sinds zijn ontslag in januari bij AS Roma zat Mourinho zonder club. De ex-coach van FC Porto, Chelsea, Internazionale en Real Madrid werd onlangs nog in verband gebracht met Besiktas, maar hij gaat dus aan de slag bij de Turkse rivaal Fenerbahçe. Beide partijen bereikten al een akkoord over een contract voor twee seizoenen, aldus Di Marzio.

De Gele Kanaries moesten dit seizoen de landstitel aan Galatasaray laten, met een verschil van drie punten. Dat kost trainer Ismail Kartal dus de kop. Mourinho zal bij de Turkse grootmacht gaan samenwerken met ex-Ajacied Tadic, Oosterwolde en Kadioglu. Onder meer de Kroatische doelman Dominik Livakovic, ex-Feyenoorder Sebastian Szymanski en spitsen Edin Dzeko en Michy Batshuayi zijn ook bij Fener actief.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!