Georges Mikautadze vertrekt definitief van Ajax naar Metz

Helemaal rond: Ajax zwaait Mikautadze uit en bevestigt transfersom

1 juli om 11:32
Laatste update: 1 juli om 11:38

Georges Mikautadze vertrekt definitief bij Ajax. FC Metz en Ajax maken melding van de definitieve transfer. De Franse club lichtte de optie tot koop en bereikte daarna aan persoonlijk akkoord met de aanvaller.

Ajax verdient zo'n dertien miljoen euro aan Mikautadze, die nog tot 2028 onder contract stond in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers betaalden vorige zomer zestien miljoen euro aan FC Metz voor de aanvaller. Het is nog onbekend of Mikautadze daadwerkelijk bij de laagvlieger blijft. AS Monaco, Stade Rennes en Atlético Madrid zouden op de diensten van de EK-ganger azen.

Mikautadze speelde uiteindelijk negen duels voor Ajax, waarin hij geen enkele keer scoorde of een assist gaf. In de winterstop besloten de Amsterdammers de Georgiër te verhuren aan zijn oude club. De 23-jarige dribbelaar hervond zijn vorm in de Ligue 1 en scoorde uiteindelijk dertien keer én gaf vier assists in twintig wedstrijden.

Met Georgië heeft Mikautadze zich laten zien op het EK. Met zijn land overleefde de aanvaller de groepsfase, niet in de laatste plaats door de doelpunten van Mikautadze. In vier wedstrijden was hij driemaal trefzeker en gaf hij één assist. Uiteindelijk ging Georgië in de achtste finale met 4-1 ten onder tegen Spanje.