Transfervrije topspelers in het buitenland

FC Transfervrij buitenland: deze topspelers zijn komende zomer gratis op te pikken

1 juni om 13:00

Elke transferperiode verschijnen er weer nieuwe, transfervrije buitenkansjes op de transfermarkt. Nadat de Eredivisie aan bod is gekomen, is het tijd voor de rest van de Europese competities. VoetbalPrimeur stelt een FC Transfervrij op, met daarin de beste spelers die komende zomer uit hun contract lopen.

Doelman: Koen Casteels (VfL Wolfsburg)
Na 275 officiële wedstrijden verdeeld over negen seizoenen, gaan de wegen tussen Casteels en VfL Wolfsburg komende zomer scheiden. De 31-jarige Belg is opgenomen in de EK-selectie van België, waar hij zich mogelijk in de kijker kan spelen. Via de jeugdopleiding van KRC Genk belandde hij bij Hoffenheim, dat hem later verkocht aan Wolfsburg.

Rechtervleugelverdediger: Vladimír Coufal (West Ham United)
Coufal (31) was afgelopen seizoen wederom een vaste waarde in de verdediging van West Ham United. De Tsjechisch international zal zeer waarschijnlijk transfervrij zijn tijdens het aanstaande EK 2024. West Ham heeft een optie om zijn contract met één jaar te verlengen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Coufal was dit seizoen goed voor zeven assists in de Premier League.

Centrale verdediger: Raphaël Varane (Manchester United)
De ervaren Franse verdediger heeft aangegeven dat hij Manchester United komende zomer zal verlaten. Varane is een absolute grootverdiener in Manchester, maar zal gratis de deur uit lopen. De 31-jarige stopper kampte dit seizoen met verschillende blessures, waardoor hij niet geselecteerd werd voor de EK-selectie van Frankrijk.

Centrale verdediger: Mats Hummels (Borussia Dortmund)
Voor de 35-jarige topverdediger is de Champions League finale mogelijk zijn laatste kunstje als speler van Borussia Dortmund. Hummels heeft nog altijd niet verlengd in Duitsland en staat nadrukkelijk in de belangstelling van onder meer AC Milan en Juventus. De routinier heeft dit seizoen meer dan eens bewezen dat hij nog altijd van waarde is.

Centrale verdediger: Mario Hermoso (Atlético Madrid)
Atlético Madrid heeft meermaals geprobeerd het contract van Hermoso te verlengen, maar de 28-jarige Spanjaard lijkt komende zomer toch transfervrij te gaan vertrekken uit Madrid. Hij was een belangrijke speler in de formatie van coach Diego Simeone aan de linkerkant van een driemansdefensie. Hij speelde 174 officiële duels voor Atlético, waarin hij tien keer scoorde.

Linkervleugelverdediger: Leonardo Spinazzola (AS Roma)
De 24-voudig Italiaans international gaat zijn contract in Rome niet verlengen. Spinazzola miste dit seizoen verschillende wedstrijden vanwege blessureleed, maar kwam toch tot 36 duels voor Roma. De 31-jarige wingback speelde zijn gehele voetbalcarrière in Italië. Hij heeft 164 duels in de Serie A achter zijn naam staan.

Centrale middenvelder: Adrien Rabiot (Juventus)
Rabiot (29) is de speler met de hoogste marktwaarde in dit elftal. De lange centrale middenvelder was dit seizoen een belangrijke schakel bij Juventus. Thiago Motta, aanstaand nieuwe coach van Juve, zou het contract van Rabiot graag verlengd zien worden. Dat is tot op heden niet gebeurd, waardoor het steeds aannemelijker wordt dan de Franse international komende zomer zal vertrekken.

Centrale middenvelder: Thiago Alcántara (Liverpool)
Dit seizoen was een absolute nachtmerrie voor Thiago. De 33-jarige Spanjaard werd overspoeld met blessureleed en is nog steeds herstellende. Hij kwam slechts vijf minuten (!) in actie voor Liverpool in het gehele seizoen. Dat de oud-middenvelder van FC Barcelona en Bayern München beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten is ontegenzeggelijk. Liverpool verlengt het contract van Thiago niet, dus is hij gratis op te pikken komende zomer.

Aanvallende middenvelder: Rafa Silva (Benfica)
Rafa is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de absolute sterspelers van Benfica. Dit seizoen was qua cijfers zijn allerbeste seizoen in Portugal. In dertig competitiewedstrijden wist hij veertien keer te scoren en gaf hij twaalf assists. De 31-jarige Portugese dribbelaar verlengt zijn contract in Lissabon niet en werd afgelopen winter nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Lazio.

Spits: Memphis Depay (Atlético Madrid)
Memphis (30) gaat Atlético Madrid na anderhalf seizoen weer verlaten. De 90-voudig Oranje-international kampte ook dit seizoen met verschillende blessures, waardoor hij Diego Simeone nooit écht wist te overtuigen. Toch maakte hij een aantal belangrijke doelpunten voor Atlético, zoals in de Champions League tegen Internazionale. Memphis wordt voorzichtig in verband gebracht met een terugkeer naar PSV. Naar verluidt zal hij na het EK een beslissing gaan maken over zijn toekomst.   

Spits: Anthony Martial (Manchester United)
De inmiddels 28-jarige Fransman stond te boek als een wereldtalent toen hij door Manchester United voor zo’n zestig miljoen euro werd overgenomen van AS Monaco in 2015. Martial beleefde een aantal goede seizoenen in Manchester, maar de laatste jaren komt hij niet uit de verf. Dit seizoen raakte hij ernstig geblesseerd; United heeft er dan ook voor gekozen om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Reservebank
Keylor Navas (Paris Saint-Germain); Tosin Adarabioyo (Fulham), Lloyd Kelly (Bournemouth), Joel Matip (Liverpool), Juan Miranda (Real Betis); Guido Rodríguez (Real Betis), Wilfred Ndidi (Leicester City), Daichi Kamada (Lazio), Óliver Torres (Sevilla), Marco Reus (Borussia Dortmund); Kelechi Iheanacho (Leicester City), Nicolas Pépé (Trabzonspor), Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Luka Jovic (AC Milan).

Spelers die op het punt staan om bij een nieuwe club te tekenen, zoals Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain --> Real Madrid) en Piotr Zieliński (Napoli --> Internazionale), zijn niet meegenomen in dit artikel. Ook spelers die zeer waarschijnlijk hun contract gaan verlengen, zoals Luka Modrić en Lucas Vázquez (Real Madrid), zijn niet meegenomen.