PSV-aanvaller Bakayoko over Ballon d'Or

Ambities bij PSV: "In komende 5 jaar wil ik dicht bij Ballon d'Or-winst zijn"

31 mei om 13:32

Johan Bakayoko legt de lat hoog voor zichzelf. De 21-jarige rechtsbuiten van PSV stelt zich onder meer de Ballon d'Or ten doel.

In een interview met The Athletic gaat Bakayoko in op zijn ambities. "In de komende vijf jaar wil ik dicht bij Ballon d'Or-winst zijn", zegt de aanvaller, die zich met de Rode Duivels voorbereidt op het EK in Duitsland. "Ik doe mijn uiterste best en zie waar ik kan eindigen, maar ik wil mijzelf geen limieten opleggen. Ik wil niet zeggen: 'Ik herinner me dat ik de Ballon d'Or won' of iets dergelijks. Ik wil gewoon door blijven gaan."

De gedreven Bakayoko vertelt dat hij geen tegenstander vreest. "Het maakt mij niet uit. Ik denk niet: deze gozer is beter. Ik denk: ik heb de bal, hij moet de bal zien af te pakken. Ik kan linksom, rechtsom. De tegenstander moet zich aanpassen aan mij, want ik wil mij voor niemand aanpassen."

Bakayoko was dit seizoen goed voor 14 doelpunten en evenveel assists in 48 officiële wedstrijden voor PSV. De Belg zou inmiddels belangstelling genieten van meerdere Europese topclubs.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!