Thy gaat samenspelen met Ramselaar in Singapore

PEC-clubtopscorer Thy gaat samenspelen met Ramselaar in Singapore

31 mei om 14:10

Lennart Thy maakt de overstap naar Lion City Sailors in Singapore. De 32-jarige spits komt over van PEC Zwolle en tekent een contract voor twee seizoenen, maakt de Aziatische club vrijdag bekend.

PEC maakte twee weken geleden al bekend dat Thy zou vertrekken. De Blauwvingers hadden een 'niet te weigeren' bod ontvangen. Nu is duidelijk dat het om Lion City Sailors gaat. De ervaren Duitser gaat samenspelen met  Bart Ramselaar (ex-PSV en FC Utrecht) en Maxime Lestienne (ex-PSV). Hij lijkt de vervanger van Richairo Zivkovic, die deze week vertrok bij de nummer twee van Singapore. Aleksandar Rankovic is de trainer.

Thy speelde sinds de zomer van 2022 voor PEC, dat hem overnam van Sparta. Dit seizoen scoorde hij dertien keer en gaf hij twee assists voor de nummer twaalf van de Eredivisie. "Voor mij is dit een mooie laatste kans om in een ver land het avontuur aan te gaan", zei Thy al over zijn transfer. "Ik verlaat PEC Zwolle echter wel met gemengde gevoelens, want ik heb hier de afgelopen twee seizoenen echt mooie dingen meegemaakt."