'Real ziet in Kimmich opvolger van Kroos'

'Real aast op tweede Bayern-speler: Kimmich kan Kroos opvolgen'

31 mei om 14:48

Real Madrid lijkt FC Barcelona de loef af te kunnen steken in de strijd om Joshua Kimmich. De Spaanse kampioen ziet in de 29-jarige Duitser een mogelijke opvolger van zijn stoppende landgenoot Toni Kroos, meldt BILD.

De toekomst van Kimmich is nog onduidelijk. De steunpilaar van Bayern München heeft nog maar een contract voor één jaar. Hoewel een langer verblijf bij Der Rekordmeister zeker niet is uitgesloten, is een nieuwe verbintenis geen ABC'tje. De rechtsback annex middenvelder is immers één van de grootverdieners met een forse twintig miljoen euro per jaar. Het liefst zou Bayern daar iets op bezuinigen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Real Madrid

  • logo

    Atalanta Bergamo

Ook de nieuwe trainer Vincent Kompany zal daar een stem in hebben. Wat in het voordeel van de Belg spreekt, is dat Pep Guardiola een positief advies over hem gaf. Kimmich is op zijn beurt nog altijd groot fan van de Catalaanse succescoach. Als Kompany de filosofie van Guardiola uitdraagt, dan zal dat aanspreken bij de 84-voudig Duits international. Wel zal Kimmich willen weten op welke positie hij zich moet richten: op rechtsback of op het door hem geliefde middenveld.

Opvallend genoeg speelt Kimmich bij Die Mannschaft juist weer als rechtsback door de rentree van Kroos, die hij dus mogelijk moet opvolgen bij Real Madrid. De Koninklijke zou zeer gecharmeerd zijn van Kimmich, weet BILD. Trainer Carlo Ancelotti kent hem ook nog goed van hun gezamenlijke tijd in de Allianz Arena. Zijn salaris is bovendien geen probleem voor Real, dat met Alphonso Davies al een andere Bayern-speler op de korrel heeft.

De financiën zijn juist wel een struikelblok voor het eveneens geïnteresseerde FC Barcelona. Een transfer naar de Catalanen lijkt daardoor niet al te dichtbij, hoewel hij een goede band heeft met de nieuwe coach Hansi Flick. Volgens BILD zal Kimmich pas serieuz een optie worden voor Barça als bijvoorbeeld Frenkie de Jong vertrekt. De Nederlander speelt op dezelfde positie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!