Geen Lunin maar Courtois in de Champions League-finale Real Madrid-Dortmund

Ancelotti hakt knoop door over eerste doelman in CL-finale: 'Hij staat in basis'

31 mei om 21:36

Thibaut Courtois zal zaterdagavond het doel van Real Madrid verdedigen in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Dat bevestigt Carlo Ancelotti op de persconferentie in aanloop naar het cruciale duel. Een fikse tegenvaller voor zijn stand-in Andrey Lunin.

"Courtois start in de basis", is Ancelotti vrijdag op de persconferentie stellig. Zijn doelman liep eerder dit seizoen een zware knieblessure op. Een drietal weken geleden maakte de Belg echter zijn rentree bij Real Madrid. Het halen van de Champions League-finale was nog altijd een strijd tegen de klok, maar uiteindelijk lijkt het gelukt.

Tijdens de afwezigheid van Courtois stond bij Real Madrid de Oekraïner Lunin tussen de palen. De vervanger van Courtois deed het naar behoren, maar kampt op dit moment met griep. De voorbije dagen kon hij niet met de groep trainen. "Hij zal op de bank beginnen", bevestigde Ancelotti een dag voor de finale tegen Dortmund.

Courtois kan zaterdag zijn tweede Champions League uit zijn loopbaan winnen. In 2022 won Real Madrid met Courtois tussen de palen met 1-0 van Liverpool. Real Madrid gaat zaterdag daarentegen voor La Decimoquinta, oftewel een vijftiende eindzege van het miljardenbal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!