Update: Real Madrid bevestigt knieblessure, Courtois geopereerd

Update: Real Madrid bevestigt knieblessure, Courtois geopereerd

20 maart - 13:30 Laatste update: 13:34
91

Thibaut Courtois heeft een nieuwe tik te verwerken gekregen. De Belgische doelman was op de weg terug van een kruisbandblessure, maar kampt nu met een nieuwe kwetsuur.

Courtois speelde dit seizoen nog geen enkel officieel duel, doordat hij enkele dagen voor de competitiestart zijn kruisband afscheurde. Het herstel van de goalie voorliep voorspoedig, waardoor Real in april al hoopte op een terugkeer. Dinsdag ging het op de training echter opnieuw mis: Courtois moest het trainingsveld in tranen en kermend van de pijn verlaten.

Nu is duidelijk dat Courtois zijn meniscus heeft afgescheurd. Dat maakt Real Madrid bekend. Het lijkt erop dat Courtois daardoor minimaal zes weken aan de kant staat. Over de precieze hersteltijd doet Real echter geen uitspraken. 

Courtois leek het EK met België sowieso te gaan missen. Zo ruziede hij openlijk met bondscoach bondscoach Domenico Tedesco, terwijl Courtois eerder al aankondigde dat hij niet in actie zou komen in Duitsland.

Update: Real Madrid meldt dat Courtois inmiddels succesvol is geopereerd aan een scheur in de binnenste meniscus van zijn rechterknie. In de komende dagen zal hij beginnen aan zijn herstel. Het is nog niet bekend hoe lang de doelman uit de roulatie is.