Belgische analist niet blij met keuze Courtois: 'Maakt een grote fout'

Belgische analist niet blij met keuze Courtois: 'Maakt een grote fout'

20-12-2023 09:23 Laatste update: 20:00
100

Oud-voetballer en analist Philippe Albert begrijpt niks van de keuze van Thibaut Courtois om nu al af te zeggen voor het EK. De keeper besloot rustig aan te revalideren van zijn kruisbandblessure en zei het EK nu al af.

"Hij zegt dus richting het EK maar voor tachtig procent fit te zijn", vertelt Albert over het statement van Courtois tegen RBTF. "Ik kan meerdere voorbeelden geven van spelers die op een WK hebben gespeeld en niet honderd procent fit waren. Courtois maakt nu een hele grote fout." De Belgische doelman koos ervoor om nu al af te zeggen, omdat hij volledig fit wilde zijn na zijn blessure. Ook vertelde hij dat er een 'vertrouwensbreuk' is ontstaan met bondscoach Domenico Tedesco.

Albert is echter nog niet klaar met Courtois. De oud-verdediger wijst de doelman erop, dat de band met de Belgische fans aangetast is en wellicht niet meer te repareren valt. "Thibaut beseft ook dat er de komende jaren niet dezelfde liefde zal zijn tussen hem en het Belgische publiek. Het is een egoprobleem dat aan de basis ligt van alles." Courtois scheurde afgelopen zomer zijn kruisband af in de voorbereiding met Real Madrid.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!