Juventus en Allegri in een rechtszaak

'Juventus komt in rechtszaak met ontslagen Allegri: trainer noemt het imagoschade'

1 juni om 13:45

Juventus is er niet uitgekomen met Massimiliano Allegri. De Italiaan werd onlangs door de clubleiding op straat gezet, maar is het niet eens met de reden van zijn ontslag. Hierdoor zal er een rechtszaak komen, meldt Sky Italia.

Allegri werd na de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta Bergamo ontslagen omdat hij zich totaal liet gaan. Italiaanse media melden dat Allegri in beroep gaat tegen zijn ontslag, omdat hij het niet eens is met de redenen die Juventus noemt. De oefenmeester voerde vijf argumenten aan in zijn verweer, maar de club veegde die van tafel.

Juventus en Allegri zullen elkaar in de rechtbank treffen, meldt Sky. De kans dat de club het ontslag terug zal draaien, is nihil. Juventus is namelijk al rond met Bologna-trainer Thiago Motta. Allegri vindt het imagoschade; als hij in het gelijk wordt gesteld, ontvangt hij mogelijk een schadevergoeding.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!