Memphis benoemt belang van Oranje-fans op EK

Memphis roept Oranje-fans op: 'Toen waren er 80.000 Argentijnen, dat helpt niet'

1 juni om 16:11

Memphis Depay heeft het Oranje-publiek nogmaals op het hart gedrukt hoe cruciaal de supporters zijn voor het EK. In een interview op de site van Red Bull geeft hij een voorbeeld over hoe cruciaal dit bijvoorbeeld was in de kwartfinale van het WK 2022 tegen Argentinië.

"Mensen beseffen niet altijd hoe belangrijk dat is", vertelt Memphis over de steun van het Oranjelegioen. "Hoe de supporters van andere landen hun supporters daar hebben, dat moet bij ons ook zo zijn. Zoals dat vaak is geweest. Als we dat altijd voor elkaar krijgen, dan gaan wij ook beter voetballen. Het Oranjelegioen maakt echt het verschil. Je voelt een bepaalde sfeer en energie, als je dat meebrengt naar het stadion dan slaat dat op ons over."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Kijkend naar het verleden benoemt Memphis de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK in Qatar. Daar voelde hij dat het stadion tegen hem was, vanwege de vele Argentijnse fans die aanwezig waren. "Je speelt bijvoorbeeld een kwartfinale tegen Argentinië en je hebt 80.000 Argentijnen in dat stadion zitten en bij wijze van spreken tien Nederlanders. Dat helpt niet. Die avond maakte dat wel het verschil en het team voelde dat."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!