Janssen over huidige situatie Vitesse

Janssen onthult: 'Vitesse is in gesprek, ook met buitenlandse partijen'

1 juni om 19:55
Laatste update: 1 juni om 19:56

Theo Janssen geeft een update over de stand van zaken bij Vitesse. De clubman geeft aan dat de kans bestaat dat de Arnhemse club volledig in buitenlandse handen komt te vallen.

Vitesse is momenteel hard op zoek naar een investeerder. "Ze willen het graag doen met een aantal investeerders uit Arnhem", vertelt Janssen bij RTL 7. "Ze willen een bepaald percentage bij de Arnhemmers neerleggen, omdat ze het belang inzien voor de supporters, voor iedereen. Ze zijn op zoek naar mensen die willen betalen. Ze moeten vijf à zes miljoen euro bij elkaar krijgen."

"Dat is nog niet gelukt", aldus Janssen. "Als dat niet lukt, bestaat de kans dat Vitesse volledig in buitenlandse handen komt. En dat heeft de club het liefst niet." De deadline voor Vitesse is op 17 juni. Dan moet de begroting ingediend worden. "Die moet sluitend zijn", stelt Janssen. "En dat is nog een probleem. Ze zijn in gesprek met partijen om dat voor elkaar te krijgen."

Janssen wil weinig kwijt over die partijen. "Maar het is onder andere met buitenlandse partijen", zegt hij. "Ik weet van één, twee partijen af. Dat kan heel interessant zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!