Algemeen directeur Reijntjes reageert op uitstel Vitesse door KNVB

Vitesse-directeur reageert op uitstel KNVB: 'Kunnen niet verder snijden dan dit'

30 mei om 20:05
Laatste update: 31 mei om 10:08

Edwin Reijntjes heeft positief gereageerd op het uitstel dat Vitesse heeft gekregen van de licentiecommissie van de KNVB. De algemeen directeur luidt tegelijkertijd de noodklok.

"Wij zijn positief over het uitstel van de licentiecommissie", reageert Reijntjes op de clubsite. "Dat is erg prettig. Ik wil echter ook de noodklok luiden. We hebben nog circa drie weken om een sluitende begroting te realiseren. Wij zijn nog steeds – zonder twijfel - van mening dat we niet tot nauwelijks verder kunnen snijden dan hetgeen nu op papier staat. Dat wil zeggen dat we een gat in de begroting hebben van zes miljoen euro, los van de schuldenlast."

Reijntjes benadrukt dat externe financiering dus een absolute noodzaak is. "We focussen ons in eerste instantie op de regio en dat wordt ook concreter – via een STAK - inclusief toezeggingen, maar het is nog niet genoeg. De komende week staan er een boel afspraken in de agenda. Hopelijk zorgt dit voor de benodigde injectie. Als de regio immers wat wil, dan is dit echt de laatste kans."

Het werk voor de supporters zit er volgens Reijntjes op na de succesvolle crowdfunding. Er werd liefst 1,9 miljoen euro opgehaald. "Nu is het aan het regionale bedrijfsleven om hun bijdrage te leveren!"