Vitesse en Reijntjes roepen Arnhemse ondernemers op

Reijntjes roept Arnhemse ondernemers op: 'Zitten met Vitesse ver in blessuretijd'

30 mei om 17:34

Volgens interim-directeur Edwin Reijntjes zit Vitesse inmiddels 'ver in de blessuretijd'. In de Gelderlander deelt de beleidsbepaler een zorgwekkende update over de Arnhemmers. Zonder hulp van de Arnhemse ondernemers, wordt overleven moeilijk voor Vitesse.

"Met de bank en de accountant maken we vorderingen. Een goed signaal richting de licentiecommissie van de KNVB", vertelt Reijntjes. Toch moet er nog twintig miljoen euro bij elkaar komen en dat geld is er nog lang niet. Reijntjes hoopt voor dat geld op het zogenaamde 'Plan Arnhem'. "Er zijn volop plannen en initiatieven en sinds deze week volgen ook toezeggingen. Daarvoor zijn we absoluut dankbaar, maar het is echt niet genoeg."

'Plan Arnhem' is een initiatief waarbij Arnhemse ondernemers Vitesse steunen met een bijdrage. Volgens Reijntjes moet uit dat plan zo’n vijf tot zes miljoen euro komen om de club overeind te houden. "En daarbij is haast geboden. 15 juni is een heilige datum voor de club. Zonder 'Plan Arnhem' wordt overleven heel erg moeilijk. Echt: het wordt hoog tijd dat Arnhem opstaat. We zitten met Vitesse ver in de blessuretijd."

Reijntjes wijst de Arnhemse ondernemers ook op de crowdfundingsactie enkele weken geleden. Daarbij werd 1,9 miljoen euro opgehaald door de supporters. "Maar we hebben het bedrijfsleven ook nodig. We hebben nu in zes weken grote stappen voorwaarts gezet. En er zijn zeker ondernemers die hun nek uitsteken. Maar Vitesse is nog altijd dichtbij het einde. Dat realiseert zich blijkbaar niet iedereen."