Maasbert Schouten trekt zich terug uit Vitesse

Schouten trekt zich terug bij Vitesse: 'Geen milimeter beweging in te krijgen'

30 mei om 16:03
Laatste update: 30 mei om 16:05

Vitesse is één potentiële reddingsboei armer: Maasbert Schouten. De Gelderse investeerder was aanvankelijk bereid om de aandelen van de Arnhemmers over te nemen, maar vertelt donderdag aan Voetbal International dat hij zich terugtrekt. 

Schouten diende onlangs een plan in bij Vitesse om voor twaalf miljoen euro de nieuwe eigenaar te worden. Hij stelde daarbij wel een voorwaarde. Vitesse moest break-even gaan draaien. Om dat te bewerkstelligen moest de clubleiding niet alleen gaan snijden in de kosten, maar ook Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit zou mee moeten werken aan een huurverlaging. 

"Dat is niet gelukt", aldus Schouten, die in het verleden al eens eigenaar van Vitesse was, en de aandelen destijds verkocht aan de Georgiër Merab Jordania. "Er is geen millimeter beweging te krijgen in het stadiondossier. Zoals bekend was een andere afspraak over de huur een voorwaarde in mijn plan om een financiële basis te kunnen bewerkstelligen. Van de Kuit stuurt klaarblijkelijk willens en wetens aan op het faillissement van Vitesse."

Het financieel noodlijdende Vitesse moet medio juni een gedekte begroting voor komend seizoen inleveren bij de KNVB. De gedegradeerde Arnhemmers voerden vorige week een sanering door, waardoor maar liefst twintig medewerkers hun baan verloren. "Hij heeft mij en mijn adviseurs de afgelopen twee weken niet gebeld", countert Gelredome-eigenaar Van de Kuit."'Hij zoekt een reden om zich terug te trekken. Netjes de miljoenen die hij heeft verdiend aan de club teruggeven en het probleem is opgelost."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: