Vitesse krijgt uitstel van KNVB

KNVB geeft Vitesse wederom uitstel, Arnhemmers luiden de noodklok

30 mei om 19:46
Laatste update: 31 mei om 10:08

De licentiecommissie van de KNVB heeft Vitesse wederom uitstel gegeven om de proflicentie veilig te stellen. De Arnhemmers hebben nu tot 17 juni de tijd om orde op zaken te stellen. De club luidt de noodklok in de zoektocht naar lokale investeerders.    

Vitesse meldt op de clubsite dat de licentiecommissie van de KNVB tot de conclusie is gekomen dat de omstandigheden van de Arnhemmers sinds het voorgenomen besluit van 30 april wezenlijk en in positief opzicht zijn veranderd. Daarom heeft de licentiecommissie opnieuw besloten om Vitesse uitstel te verlenen tot 17 juni. Daarna zal er een beslissing worden genomen over het al dan niet intrekken van de proflicentie. 

De komende tijd zullen de Arnhemmers, onder leiding van algemeen directeur Edwin Reijntjes, de focus op een drietal zaken leggen de komende weken. Allereerst moeten de relaties met de ING Bank worden hersteld. Dat geldt ook voor de relatie met de BDO Accountants. Tot slot moet er een sluitende begroting worden gerealiseerd. 

"Met de bank en de accountant maken we vorderingen", gaf Reijntjes eerder op de donderdag aan. "Er zijn volop plannen en initiatieven en sinds deze week volgen ook toezeggingen. Daarvoor zijn we absoluut dankbaar, maar het is echt niet genoeg." De algemeen directeur hoopt met 'Plan Arnhem' via lokale investeerders nog vijf à zes miljoen euro op te halen. "We zitten met Vitesse ver in de blessuretijd", benadrukte Reijntjes.