Grote schoonmaak begonnen bij Vitesse: veertiental keert niet meer terug in Arnhem

Grote schoonmaak Vitesse: noodlijdende degradant neemt afscheid van veertiental

31 mei om 17:38

De grote schoonmaak bij Vitesse is begonnen. De Arnhemmers hebben al afscheid genomen van een veertiental aan spelers. Dat maakt de degradant vrijdag wereldkundig.

Het was al duidelijk dat er veel spelers gaan vertrekken Vitesse, dat nog altijd in onzekerheid verkeert omtrent licentiebehoud. Nu komt de hekkensluiter van het afgelopen Eredivisie-seizoen met een update over de selectie. De aflopende contracten van Nicolas Isimat-Mirin, Marco van Ginkel, Toni Domgjoni, Jordi Altena, Daan Huisman zijn allemaal formeel opgezegd. Uit het persbericht van Vitesse valt op te maken dat de club ook niet wil verlengen met het vijftal, dat daardoor transfervrij vertrekt.

Ook Dominik Oroz zien we niet meer terug bij Vitesse. De verdediger had wel nog een doorlopend contract, nadat Vitesse een optie had gelicht. Nu zijn de partijen tot een akkoord gekomen over een ontbinding. Huurlingen Ramon Hendriks, Fodé Fofana, Joel Voelkerling Persson, Kacper Kozlowski, Adrian Mazilu, Mexx Meerdink, Anis Hadj Moussa en Paxten Aaronson keren evenmin terug bij Vitesse. Het was al duidelijk dat dit achttal zou vertrekken.

Er zijn ook nog spelers die wél bij Vitesse blijven. De club praat met opleidingsproducten Giovanni van Zwam, Tom Bramel en Andy Visser over een (nieuw) contract. De verbintenissen van Van Zwam en Bramel lopen af, terwijl Visser nog niet onder contract staat in Arnhem.