Mourinho wijst naar Ten Hag: 'Hij heeft niet het beste in hem naar boven gehaald'

Mourinho wijst naar Ten Hag: 'Hij heeft niet het beste in hem naar boven gehaald'

1 juni om 23:52

Erik ten Hag heeft niet het beste uit Jadon Sancho weten te halen, zo stelt José Mourinho. The Special One heeft zelf bij een aantal spelers iets soortgelijks meegemaakt, zo laat hij doorschemeren rondom de Champions League-finale.

Mourinho, die zondag gaat tekenen bij Fenerbahçe, komt bij TNT Sports aan het woord over Sancho. De Engelsman kreeg het in Manchester aan de stok met Ten Hag, terwijl hij op huurbasis bij Dortmund zijn oude niveau weer weet te halen. "Natuurlijk maakt dat joch fouten, maar het is duidelijk zijn manager niet het beste uit hem heeft kunnen halen", doelt Mourinho op Ten Hag.

"We kennen allemaal het talent van Sancho. We weten waartoe hij in staat is, daar bestaan geen twijfels over", vervolgt Mourinho, die zelf ook niet in al zijn spelers het beste naar boven heeft kunnen halen. "Als ik naar mijn eigen geschiedenis kijk, zie ik dat het me zelf soms ook niet lukte met bepaalde spelers. Soms begreep ik het DNA van de speler niet, waardoor ik ze niet kon helpen met het doormaken van de juiste groei. Soms heeft een speler het talent, maar mist hij de mentaliteit die je graag ziet."