Courtois opgelucht na verschrikkelijk seizoen

Opluchting bij Real Madrid: 'Geweldig om verschrikkelijk seizoen af te sluiten'

2 juni om 08:27
Laatste update: 2 juni om 08:30

Thibaut Courtois spreekt van een 'persoonlijke overwinning' na de Champions League-winst met Real Madrid. De Belg heeft naar eigen zeggen een 'verschrikkelijk seizoen' achter de rug door blessureleed.

Na het laatste fluitsignaal was Courtois zichtbaar geëmotioneerd op het veld. Hij liep afgelopen seizoen een kruisbandblessure op en raakte bovendien in conclaaf met Domenico Tedesco, de Belgische bondscoach. "Het is geweldig om een verschrikkelijk seizoen af te sluiten met een overwinning in de Champions League", reageert Courtois in gesprek met Het Nieuwsblad

"Het was een persoonlijke overwinning om hier deze finale te spelen", aldus Courtois, die erkent dat Real Madrid het 'heel moeilijk' had in de eerste helft tegen Borussia Dortmund. "Zij waren beter, we verloren te veel ballen en ze waren goed op de counter, maar we hebben bij de rust gezegd: we leven nog en we hebben het ergste doorstaan."

De Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid eindigde in een 0-2 overwinning voor de Madrilenen. Door Courtois' tweede clean sheet in een Europese finale, is hij de eerste keeper die dat ooit is gelukt: twee keer de nul in een Europese finale als doelman van Real Madrid. In 2022 hield de Belgische goalie de nul in de eindstrijd tegen Liverpool.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!