Modric gaat wel langer door bij Real Madrid

Real Madrid-preses Pérez geeft duidelijkheid: 'Modric blijft bij ons'

2 juni om 07:34

Waar Toni Kroos met de Champions League-winst afscheid nam, lijkt Luka Modric er nog een jaar aan vast te plakken bij Real Madrid. Dat bevestigt voorzitter Florentino Pérez na de finale tegen Borussia Dortmund.

In tegenstelling tot Kroos maakte Modric al snel duidelijk dat hij graag bij Real Madrid wil blijven. De 38-jarige Kroaat neemt naar verluidt genoegen met een lager salaris en een minder prominente rol, maar tot zaterdag bleef het onduidelijk of de Spaanse grootmacht ook met hem door wil. Pérez maakt aan alle twijfel een eind. "Ik denk dat Luka Modric bij ons blijft. Hij zal nog één seizoen doorgaan", sprak de preses op Wembley.

De spelmaker speelt sinds de zomer van 2012 voor Real Madrid. Sindsdien won hij onder meer vier Spaanse titels en zes keer de Champions League met de Koninklijke. Tegen Dortmund kwam hij zaterdag in de slotfase in het veld voor zijn maatje Kroos.

Na de gewonnen Champions League-eindstrijd gaf ook Lucas Vázquez uitsluitsel over zijn toekomst. De buitenspeler annex rechtsback gaat zijn aflopende contract verlengen. "Ja, het ziet ernaar uit dat ik bij Real Madrid blijf." De toekomst van Nacho is daarentegen nog onzeker. De 34-jarige routinier is deze zomer transfervrij. "Je moet het aan hem vragen. Wij zijn blij als hij blijft", zei Pérez.