Real-kwartet wint voor zesde keer Champions League

Geweldige mijlpaal voor Real-kwartet, Ancelotti-prestatie ongeëvenaard

1 juni om 23:16

Real Madrid won zaterdagavond ten koste van Borussia Dortmund de Champions League en dat betekent een ongelooflijke mijlpaal voor Toni Kroos, Luka Modric, Dani Carvajal en Nacho. Het kwartet van De Koninklijke gaat voor de zesde keer met de eindzege in de grootste Europese competitie aan de haal.

De enige die hen voorging, is Francisco Gento. De Spanjaard, die in 2022 overleed, won in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw zes keer de voorganger van de Champions League - de Europacup I - met Real. Nu komen Kroos, Modric, Carvajal en Nacho ook op zes eindzeges. Modric, Carvajal en Nacho deden dat alle zes de keren met De Koninklijke, Kroos won hem ook eenmaal met Bayern München.

Real-trainer Carlo Ancelotti bereikt eveneens een schitterende mijlpaal. De Italiaanse oefenmeester is de eerste trainer ooit die vijf keer de Champions League wist te winnen. Ancelotti deed dat drie keer met Real en tweemaal met AC Milan.

Spelers met meeste Champions League-eindzeges

6: Francisco Gento, Toni Kroos, Luka Modric, Dani Carvajal, Nacho
5: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Paolo Maldini, Alfredo Di Stéfano, José María Zárraga

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!