'Zoet kan verlengen bij Spezia, FC Groningen heeft interesse'

'Elfvoudig international kan terugkeren naar Eredivisie, PSV voorlopig geen optie'

2 juni om 12:57
Laatste update: 3 juni om 16:07

Jeroen Zoet staat voor een belangrijke keuze. De doelman kan zijn aflopende contract bij Spezia verlengen, maar terugkeer naar Nederland behoort ook tot de opties. FC Groningen zou zijn pijlen hebben gericht op de sluitpost.

Spezia heeft Zoet een contract voor twee jaar aangeboden. De doelman wordt in Italië gezien als een van de belangrijkste waarden in het elftal. Door de optie om te verlengen bij Spezia staat Zoet voor een keuze. De sluitpost heeft namelijk ook opties in Nederland. Onder meer FC Groningen heeft belangstelling voor Zoet en er zijn nog meer clubs die naar de keeper hebben geïnformeerd.

Een terugkeer naar PSV is volgens het Eindhovens Dagblad momenteel niet aan de orde. De Eindhovenaren zitten nog altijd met Joël Drommel in de maag. De doelman wil vertrekken, maar dat blijkt lastiger dan verwacht. In het verleden keepte Zoet 260 duels voor PSV. De jeugdexponent won onder meer drie landstitels in Eindhoven.

Zoet vertrok in 2020 bij PSV en wist zich na veel blessureleed terug te knokken bij Spezia. De elfvoudig international van Oranje is inmiddels 33 jaar. Dit seizoen kwam hij tot 25 wedstrijden in de Serie B. Spezia wist zich mede dankzij Zoet te handhaven op het tweede niveau van Italië.  

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!