NEC ontkent opvallend Spaans gerucht

Spaans medium maakt transfer Cillessen bekend, NEC ontkent gerucht

2 juni om 15:38
Laatste update: 2 juni om 15:47

Jasper Cillessen zou volgens de Spaanse krant La Provincia een overstap maken naar Las Palmas. Maar zijn club NEC ontkent dit nieuws hardnekkig.

De lokale krant uit de provincie Las Palmas, schrijft dat Cillessen de nieuwe eerste keeper bij de laagvlieger van La Liga wordt. Hij zal Álvaro Valles moeten gaan opvolgen in de goal. Valles staat nog onder contract bij Las Palmas, maar de club houdt rekening met een vertrek van de goalie in de zomer. Chelsea zou volgens Engelse media Valles willen overnemen. 

Clubwatcher Sander Janssen van VI meldt op X dat NEC van niks weet. 'In Spanje wordt gemeld dat Las Palmas een akkoord heeft bereikt met NEC over een transfer van Jasper Cillessen, maar de Nijmeegse club laat weten dat hier geen sprake van is', schrijft hij in zijn bericht. 'Er wordt wel volop geïnformeerd naar spelers van NEC.'

Cillessen heeft bij NEC een contract dat loopt tot medio 2025. De 35-jarige doelman speelde in Spanje al voor FC Barcelona (2016 tot 2019) en Valencia (2019 tot 2022). In 2022 keerde hij terug bij zijn jeugdliefde NEC. Met de Nijmegenaren liep Cillessen Europees voetbal mis door in de play-offs uitgeschakeld te worden door Go Ahead Eagles (1-2).

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!