NAC promoveert na 4-1 nederlaag bij Excelsior

Excelsior daalt ondanks ongekende comeback af naar KKD, NAC de Eredivisie in

2 juni om 19:52
Laatste update: 2 juni om 20:03

NAC mag zich na een bizar duel met Excelsior komend seizoen melden in de Eredivisie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen completeerde een heuse Rotterdamse remontada, maar door een treffer van de Bredanaars is degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie alsnog een feit. Het werd 4-1 in Rotterdam en dus 6-7 voor NAC over twee duels.

Excelsior moest op zoek naar een snelle voorsprong om kans te maken op een stunt van jewelste. Het duel in Rotterdam begon echter erg tam. De ploeg van Marinus Dijkhuizen kwam het eerste kwartier niet tot echte kansen, maar daar kwam snel verandering in. De eerste kans voor Excelsior in de twintigste minuut was meteen raak. Parrott werd weggestuurd door Lazaros Lamprou en rondde koeltjes af.

Daarna was Excelsior helemaal los. Nog geen vijf minuten later kreeg Parrott een levensgrote kans op de 2-0 en ook bij de corner die daarop volgde mocht NAC doelman Pepijn van de Merbel bedanken dat het bij 1-0 bleef. In de 32e minuut kreeg Excelsior een penalty na een overtreding op Couhaib Driouech. Parrott benutte die kans feilloos. Nog voor rust kwam Excelsior zelfs op een 3-0 voorsprong na een ongelukkige eigen goal van Boy Kemper. De Rotterdammers hadden zo nog maar één treffer nodig om op gelijke hoogte te komen over twee duels.

Na rust scoorde Excelsior al heel snel die benodigde treffer. Goudhaantje Parrott kopte zijn derde van de middag binnen na een goede voorzet van Sanches Fernandes. Door die treffer was de Rotterdamse remontada tijdelijk compleet. Heel lang kon Excelsior er niet van genieten, want bij een van de eerste tekens van leven van NAC was het meteen raak. Casper Staring scoorde acht minuten later de 4-1 voor NAC.

Rond de 74e minuut kreeg Excelsior vervolgens pas weer een echte kans. Weer was het Parrott die op goal kon koppen, maar Van de Merbel kon eenvoudig redding brengen. Ook Omgba zorgde nog voor NAC-gevaar in de slotfase, terwijl Driouech nog een penalty wilde maar het bleef bij uiteindelijk bij 4-1. NAC kruipt daardoor door het oog van de naald en mag zich volgend seizoen gaan melden in de Eredivisie. Excelsior daalt af naar de Keuken Kampioen Divisie.