Dumfries spreekt van fantastische spelersgroep bij Oranje

Dumfries verklaart: 'Het moment dat je het shirt aantrekt...'

3 juni om 09:49

Denzel Dumfries krijgt extra energie van het spelen in het Nederlands elftal. De rechtsback staat bekend als een speler die kan blijven gaan en dat is in Oranje niet anders.

"Het is natuurlijk eer vanaf het moment dat je je hier mag melden, voor iedereen", vertelt Dumfries voor de camera van Ziggo Sport. De 52-voudig Oranje-international voelt zich op zijn plek in de huidige spelersgroep. "We hebben een fantastische groep."

Desgevraagd gaat Dumfries in op de energie die hij weet te leggen in een wedstrijd. "Ik heb wel een behoorlijk aantal energie batterijen", lacht de rechtsback. "Zodra je het shirt van Oranje aantrekt, voel je een bepaalde energie komen. Die probeer je optimaal te benutten natuurlijk."

Bij Oranje weet Dumfries altijd een schepje er bovenop te doen. Dit heeft volgens hem een duidelijke reden. "Je probeert altijd je best te doen en het is fantastisch om voor Oranje te spelen", zo verklaart hij. "Het moment dat je het shirt aantrekt, dan moet je gaan, gas geven."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!