Maatsen opgenomen in CL-elftal van het jaar

UEFA neemt één Nederlander op in Champions League-Elftal van het Jaar

3 juni om 13:40

De UEFA heeft Ian Maatsen opgenomen in het Champions League-Elftal van het Jaar. De linksback reikte met Borussia Dortmund, dat nog drie andere spelers levert, tot de finale van het miljardenbal. Daarin werd, mede door een fout van Maatsen, met 0-2 verloren van Real Madrid. 

De 22-jarige Maatsen maakte begin dit jaar op huurbasis de overstap van Chelsea naar Dortmund, waar hij zich vrijwel meteen ontpopte tot een belangrijke schakel. Zowel in de Bundesliga als in de Champions League gooide hij hoge ogen. In de return van de kwartfinale tegen Atlético Madrid was hij zelfs goed voor een fraai doelpunt. 

Het leverde de Nederlander dus een plekje op in het prestigieuze elftal. Het is voor de vleugelverdediger een mooie kroon op een succesvol seizoen, nadat hij vorige week een tik te verwerken kreeg toen bekend werd dat bondscoach Ronald Koeman geen beroep op hem gaat doen tijdens het EK. Naast Maatsen zijn ook Dortmund-teamgenoten Marcel Sabitzer, Mats Hummels en doelman Gregol Kobel opgenomen. 

Verder bestaat het elftal uit Dani Carvajal (Real Madrid), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Jude Bellingham (Real Madrid), Vitinha (Paris Saint-Germain), Phil Foden (Manchester City), Harry Kane (Bayern München) en Vinícius Júnior (Real Madrid).