Terzic gevraagd naar blunderende Maatsen: 'Ik koester geen wrok'

2 juni om 07:58

Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic springt op de bres voor Ian Maatsen. De vleugelverdediger speelde een ongelukkige hoofdrol bij de doelpunten van Real Madrid in de Champions League-finale op Wembley (2-0).

Maatsen liet zich bij de 1-0 aftroeven door Dani Carvajal en ging in aanloop naar de 2-0 enorm in de fout door de bal in de voeten van Jude Bellingham te schuiven. Dat terwijl de 22-jarige Nederlander nog sterk was begonnen aan de eindstrijd.

Terzic werd na afloop gevraagd naar het optreden van Maatsen. "Ik wil allereerst Real Madrid en Carlo Ancelotti en zijn team feliciteren. Wij stonden vandaag tegenover een echte kampioen", begon de Duitse coach. "Nu kunnen we het over Ian hebben... Hij maakte deel uit van een heel goed team, zeker in de eerste helft. We waren dicht bij een doelpunt en dat kwam mede door Ian, die fantastisch speelde."

"Maar toen kantelde de wedstrijd en zag je waarom zij de kampioen van deze competitie zijn", gaat Terzic verder. "Dit is een spel van fouten, het gaat om je reactie. Ian is een speler die altijd de bal wil, het maakt niet uit in welke situatie. Hij wil versnellen, naar voren. Als je die mentaliteit hebt, zul je de bal ook af en toe verliezen. Ik koester totaal geen wrok richting Ian. Hij zal leren van deze avond en wacht een mooie toekomst."