Kijkcijfers record voor Keuken Kampioen Divisie

Keuken Kampioen Divisie bereikt mooie mijlpaal: finale play-offs haalt record

3 juni om 15:23

De finale van de play-offs tussen Excelsior en NAC Breda (4-1) heeft voor een record gezorgd. De eindstrijd bereikte meer dan twee miljoen mensen in Nederland.

Voor de Keuken Kampioen Divisie betekent dit een record op het gebied van kijkcijfers. 'De Keuken Kampioen Play-Offs leeft!', schrijft de Eerste Divisie. 

NAC Breda en Excelsior vochten het in de finale uit om het laatste plekje in de Eredivisie voor komend seizoen. De eerste wedstrijd eindigde in een 6-2 overwinning voor NAC, terwijl de Kralingers in eigen huis dicht bij een comeback waren. Het werd 4-1 voor Excelsior, maar dit was niet genoeg.

De finale van de play-offs werd dus gespeeld over twee duels. Deze twee wedstrijden werden in totaal bereikt door meer dan twee miljoen mensen in Nederland en dit is een record. 

Naast NAC zijn ook Willem II en FC Groningen gepromoveerd naar de Eredivisie. FC Volendam, Vitesse en Excelsior zijn afgezakt naar de Eerste Divisie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!