Verweij verklaart problemen in Ajax' jeugdopleiding

'Verhalen over Steur kloppen niet, dat wordt binnen Ajax tegengesproken'

3 juni om 15:55
Laatste update: 3 juni om 15:58

Mike Verweij vindt dat Ajax een groot probleem heeft in de jeugdopleiding. Er dreigen meerdere talentvolle spelers te vertrekken, waaronder Sean Steur, die naar PSV kan verkassen.

"Er is een hoop te doen over de jeugdopleiding. Hendriks heeft er een enorme puinhoop van gemaakt op De Toekomst", begint Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Dusdanig dat heel veel talentvolle jeugdspelers weg willen of benaderd worden om weg te gaan, omdat het zo'n zooitje is in Amsterdam."

Verweij heeft ook begrepen dat Ajax-talent Steur kan vertrekken naar PSV en ook zouden er meerdere jeugdspelers zich hebben aangeboden bij Feyenoord. "Het is zo dat Ajax heeft gezegd dat ze geen absurde bedragen meer gaan geven zoals in het verleden", aldus de Ajax-watcher. "Er wordt op internet geschreven dat zijn vader een geldwolf is, maar dat wordt binnen Ajax tegengesproken. Die man is gewoon heel reëel, maar hij vindt dat er een goed plan moet zijn voor zijn zoon. Maar hij neigt nu naar PSV."

"Wat Ajax zich wel heel erg moet aantrekken, is dat de jeugdopleiding van geen kant klopt", gaat Verweij verder. Hij weet dat er een aantal dingen zijn beloofd aan jeugdspelers in het kader van hun ontwikkeling, maar deze beloftes zijn niet nagekomen. "Het is niet eens altijd een geldkwestie. Er wordt van alles aan gedaan om die spelers te overtuigen met een duidelijk plan, maar ze zullen wel een stuk minder betaald gaan worden. Als dat de keuze is om weg te willen bij Ajax, zeggen ze: ga maar. Maar ze zijn zich er wel van bewust dat er heel veel dingen moeten veranderen om ze een goed traject richting het eerste te bieden."

Volgens Verweij heeft Ajax een 'heel groot probleem' door de huidige situatie in de jeugdopleiding. "Een club als Ajax staat bekend om de jeugdopleiding. Ze zijn in het verleden ook wereldwijd geroemd om de jeugdopleiding. Maar ze hebben nu geen hoofd jeugdopleiding en dat is echt een schande."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!