Ajax plukt talent weg bij PSV

'Ajax plukt aanvoerder van Oranje O15 weg uit jeugdopleiding van PSV'

3 juni om 14:30
Laatste update: 3 juni om 14:39

Ajax heeft zich versterk met de talentvolle Mohamed Allahjabou Abdalla, aldus Ajax Showtime en het Eindhovens Dagblad. De veertienjarige middenvelder komt over uit de jeugdopleiding van PSV.  

Abdalla zal zich in Amsterdam aansluiten bij de O16 van Ajax. De middenvelder treedt daarmee in de voetsporen van zijn twee jongere broertjes Wail en Moeijed, die eveneens de overstap maakten van Eindhoven naar Ajax en uitkomen in de O10 en O13. 

Zodoende neemt Abdalla alweer na één jaar afscheid van PSV. De jeugdinternational, tevens aanvoerder van Nederland O15, speelde daarvoor in de jeugd van FC Eindhoven. Abdalla geldt als een talentvolle, sterke middenvelder. 

Waar Abdalla het pad van Eindhoven naar Amsterdam bewandelt, legt Sean Steur mogelijk de omgekeerde route af. De zestienjarige middenvelder is volgens het Eindhovens Dagblad hard op weg naar de landskampioen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!