Sosa en Wijndal mogen vertrekken uit Amsterdam

'Transfergeweld op komst in Amsterdam: Ajax-backs mogen op zoek naar nieuwe club'

3 juni om 11:50

Ajax heeft aan zowel Borna Sosa als Owen Wijndal laten weten dat zij niet voorkomen in de toekomstplannen. Volgens De Telegraaf staan beide linksbacks op de nominatie om deze zomer nog te vertrekken uit Amsterdam. 

De Telegraaf weet dat NEC onlangs een bod op linkervleugelverdediger Youri Baas heeft uitgebracht. Hij werd afgelopen seizoen door Ajax gestald in Nijmegen. De Amsterdammers zijn dusdanig tevreden over zijn ontwikkeling, dat besloten is om hem terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA, waar hij na de zomer een kans krijgt om zich in de basis te knokken. 

Dat heeft tot gevolg dat zowel Sosa als Wijndal mag vertrekken. Beide vleugelverdedigers hebben te horen gekregen dat zij op zoek mogen gaan naar een andere club. Ze komen simpelweg niet voor in de plannen voor komend seizoen. 

Wijndal speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Royal Antwerp FC. Daar kwam hij tot twintig competitiewedstrijden. Hij heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2027. Sosa, een speler uit de koker van Sven Mislintat, staat op zijn beurt tot de zomer van 2028 onder contract in Amsterdam. Hij wist de voorbije jaargang allerminst te overtuigen onder respectievelijk Maurice Steijn en John van 't Schip. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over de definitieve selectie: